Anouk Doore

Trainer & Coach

Als sporter heb ik zelf altijd veel belang gehecht aan goed bewegen, herstel, voeding en mindset. De laatste jaren ben ik me ook beginnen toeleggen op het verder ontwikkelen en doorgeven van het sporten binnen de filosofie van training- voeding-herstel. Ik geloof ook sterk in de ‘mind-body’ connectie: men spreekt vaak van het effect van de geest op het lichaam maar bewegen is even belangrijk om onze hersenen optimaal te laten werken.

Ik ben certified NASM (National Academy of Sports Medecine) Physical & Personal trainer en volgde de EXOS performance opleiding. Verder ben ik opgeleid Running Smart coach waarvoor ik de opleidingen analyse van looptechniek en blessurepreventie en prestatieverbetering bij hardlopers volgde. Ook heb ik een diploma bij de Oostenrijkse skischool (actief geweest als skilerares) en volgde ik Natural Posture Running clinics. Doorheen de jaren blijf ik me continu bijscholen door het volgen van workshops en conferenties.

Ik ben reeds jaren actief bezig met voornamelijk (berg)lopen, skiën en klimmen.

  • Gaande van beklimmingen van talrijke toppen in de Alpen en verder o.a. Gran Paradiso NW-wand, Aiguille du Chardonnet Migot-pijler, Piz Badile N-graat, Mont-Blanc, Aconcagua, Mount McKinley,…
  • (Berg)lopen met verschillende wedstrijden in België en de Alpen: CCC, Gore-Tex Transalpine-Run (8-daagse bergloop van Duitsland naar Italië), 2de plaats Gran Paradiso trail, 1ste plaats Rainkopftrail, 6de plaats Eigertrail, 1ste plaats Trail des Fantômes en OHM-trail,…

De laatste jaren was ik actief in ski-alpinisme wedstrijden: 5de plaats La Grande Course (criterium van zwaarste internationale ski-alpinisme wedstrijden over 2 jaar), 6de vrouwenteam Trophée des Gastlosen , 2x Belgisch kampioene ski mountaineering,…).