Het zou geen Pasen zijn zonder pure chocolade!

Het zou geen Pasen zijn zonder pure chocolade!

Het zou geen Pasen zijn zonder pure chocolade!

Het zou geen Pasen zijn zonder pure chocolade! 893 591 BOOST

Paasbroodjes

Deze broodjes geven je de energie die je nodig hebt (geen ‘lege calorieën’ zoals in industriële gebakjes!) dankzij de haver, spelt en de natuurlijke suikers van de honing. En het zou geen Pasen zijn zonder pure chocolade!

Wat heb je nodig (voor 12 broodjes):

  • 3 kopjes volkoren speltbloem
  • 1/2 kop haver
  • 2 koffielepels kaneel
  • 1 koffielepel zout
  • 3 koffielepels bakpoeder
  • 1/3 kop rozijnen
  • 2 eieren
  • 1/4 kop kokosolie
  • 2 koffielepels honing
  • 1 koffielepel vanillepoeder
  • 1 kop melk
  • 50g brokjes pure chocolade, nog een beetje extra om na het bakken te gebruiken

Roeren en rollen:

  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Meng bloem, haver, kaneel, zout, rozijnen en bakpoeder, goed roeren.
  • Voeg 1 ei, honing, vanille, chocolade en kokosolie toe, goed roeren.
  • Melk erbij en nog eens goed roeren.
  • Nu kan je bolletjes beginnen rollen, leg ze op een bakplaat, kluts het andere ei en wrijf de bolletjes in.
  • Bak ongeveer 15 minuutjes of tot de broodjes mooi bruin zijn. Laat ze even afkoelen en versier ze met gesmolten zwarte chocolade.
  • Goed afgesloten zijn ze 2 dagen later nog heerlijk.

PS: vergeet je vingers en pot niet af te lekken!